Страшні злочини "ихтамнетов": На Донеччині бойовики підстрелили українського сапера на очах ОБСЄ

Сапер піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС в Донецькій області отримав поранення під час обстеження газогону Мар'їнка - Красногорівка. Про це у Facebook заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, повідомляють Патріоти України.

За словами Куця, "маючи підтвердження режиму тиші, у супроводі дзеркального патруля спостерігачів місії ОБСЄ українські сапери та газовики проводили роботи з обстеження газогону". Спостерігачі ОБСЄ залишалися на дорозі. Сапери та газовики працювали в полі. Близько 14-ї години по двох саперах, які обстежували ділянку навколо газогону, відкрили вогонь зі стрілецької зброї з боку непідконтрольної Україні території.

Сапери змушені були укритися в траншеї, там вони перебували майже годину, поки не були евакуйовані, для чого залучалися СЦКК та броньована техніка". Пораненого сапера доправляють до лікарні. Стан його здоров'я оцінять лікарі.

Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...