Стрибок у майбутнє: Швеція відкрила першу в світі дорогу, що заряджає електромобілі на ходу

Поки пересування е-мобілів на великі відстані стримується невеликою дальністю без підзарядки, в Швеції знайшли оригінальне рішення для поїздок на тисячі кілометрів без витрачання часу на тривалі та часті «заправки»

Перша світі електрифікована дорога відкрита в рамках проекту eRoadArlanda, на якій в процесі руху можна заряджати комерційні та легкові електромобілі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

При будівництві eRoadArlanda використані високоефективні технології та рішення, які дозволяють електрифікувати будь-яку дорогу громадського користування.

На 2-кілометровій ділянці громадської дороги 893 між вантажним терміналом Арланда і логістичноїю зоною Россерсберга поблизу Стокгольма були встановлені відбійники-тролеї.

Від них електрика передається на електромобілі за допомогою особливих рухомих струмознімачів, які визначають місце розташування тролів і до тих пір, поки транспортний засіб знаходиться над ними, перебувають в робочому (розкритому) положенні.
На електрифікованій дорозі будуть використовуватися особливі електровантажівки, розроблені в рамках проекту eRoadArlanda.

Яким чином буде відбуватися зарядка серійних комерційних і легкових електромобілів, не повідомляється.

Нагадаємо, Мінінфраструктури узгодило стратегію розвитку ринку електрокарів, якою передбачено введення механізму податкової знижки та скасування виплати в пенсійний фонд при реєстрації електромобілів.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...