Субсидії по-новому: Українців почнуть перевіряти інспектори (інфографіка, відео)

В Україні одержувачів субсидій можуть перевірити соціальні інспектори через скарги сусідів, повідомляють Патріоти України.

Як розповів гендиректор директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, перевіряльники дійсно можуть навідатися до отримувачів субсидій, коли безпосередньо сама сім'я звертається по оформлення держдопомоги, але під загальні правила і критерії її отримання вона не підпадає.

При цьому іноді соціальний інспектор може вибірково прийти і до тих одержувачів, на яких поскаржилися на гарячу лінію Міністерства соціальної політики. Але, як запевняють в самому відомстві, поки випадків заяв про шахрайство з субсидіями небагато.
Найчастіше люди скаржаться по телефону на роботу самих працівників органів соціальної підтримки, наприклад, що їх неправильно проконсультували або відмовили у видачі державної допомоги. У Мінсоцполітики пояснили, що для подібних скарг у них є інша гаряча лінія, і просять їх не плутати.

Джерело: UBR.ua

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...