Гроші вирішують все? Суд поновив скандальну Амосову на посаді ректора НМУ Богомольця (документ)

Згідно з рішенням судді, її повинні відновити на роботі і виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу.

Фото: zik.ua

На сайті Національного медичного університету імені Богомольця опубліковано постанову Печерського райсуду Києва від 23 квітня про задоволення позову екс-ректора навчального закладу Катерини Амосової, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"Заява представника позивача про забезпечення позову у справі за позовом Амосової Катерини Миколаївни до Міністерства охорони здоров'я, третя особа: Національного медичного університету імені Богомольця, про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітку за час вимушеного прогулу - задовольнити", - сказано в документі.

Крім того, суд постановив заборонити міністерству охорони здоров'я оголошувати конкурс на заміщення посади ректора.

"Ухвала підлягає негайному виконанню з моменту її проголошення незалежно від її оскарження та відкриття кримінального провадження", - сказано в рішенні суду за підписом головуючого судді Віталія Писанця.

Нагадаємо, 20 лютого Амосову усунули з посади на час службової перевірки. Причина - зрив ліцензованого тестування для студентів-стоматологів. Вона назвала рішення незаконним і заявила про погрози з боку Міністерства охорони здоров'я. Пізніше Адміністративний суд Києва відновив Амосову на посаді.

30 березня, на засіданні комісії МОЗ із заслуховування звітів ректорів медичних університетів роботу Катерини Амосової за 2017 визнали незадовільною. Сама ректор на засідання не з'явилася, хоча його заради неї вже один раз переносили. У той же день був підписаний наказ про розірвання контракту з Амосової, згідно якого вона була звільнена з посади ректора НМУ з 16 квітня 2018 року.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...