Суд повернув державі 14 гектарів лісу на Київщині

Установлено, що земельні ділянки були набуті у власність на підставі підроблених державних актів.

Ліс на Київщині. Фото: відкриті джерела

Позовні вимоги прокуратури Київщини задоволено судом та повернуто у державну власність земельні ділянки лісового фонду площею більше 14 га, які незаконно вибули із постійного користування ДП «Бориспільське лісове господарство». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, передають Патріоти України.

Установлено, що на підставі підроблених державних актів на право власності на земельні ділянки за договорами купівлі-продажу у 2009 році рядом юридичних осіб та громадян набуто у власність для ведення особистого селянського господарства землі держлісфонду в адміністративних межах Гнідинської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Втім, бланки державних актів на право власності до Бориспільського районного відділу земельних ресурсів для використання в межах району не надавались, окрім цього вони містили підроблені підписи та печатки посадових осіб цього ж відділу.

Рішення уповноваженого органу державної влади про вилучення цих лісових земель з державної власності та зміна їх цільового призначення для ведення особистого селянського господарства не приймались, погодження на вилучення ДП «Бориспільське лісове господарство», як землекористувач не надавало.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з позовною заявою. Завдяки вжитим заходам органів прокуратури Київської області державі повернуто земельну ділянку площею більше 14 га на території Бориспільського району.

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...