Супермісяць-2018: Стало відомо, де і коли можна спостерігати "кривавий місяць"

На відміну від сонячного затемнення для спостереження місячного затемнення не потрібні захисні окуляри.

Ілюстрація: imagecdn3.luxnet.ua

Три астрономічних явища - місячне затемнення, супермісяць і блакитний Місяць - співпадуть в останню ніч січня. За незвичайним астрономічним явищем жителі Землі зможуть спостерігати 31 січня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Блакитний кривавий супермісяць" відбудеться на світанку: під час повного місячного затемнення Місяць опиниться в тіні Землі. Відзначимо, що блакитний Місяцем називається другий повний місяць, що припадає на один календарний місяць, а супермісяць - це момент найбільшого зближення Місяця і Землі.

Під час затемнення Місяць буде проходити в тіні Землі, при цьому його диск буде поступово фарбуватися з білого в помаранчевий або червоний кольори. Таке незвичайне забарвлення обумовлено тим, що на Місяць в цей час падає світло, що пройшло через земну атмосферу і випробувало в ній нерівномірне по спектру поглинання.

Така конфігурація Сонця, Місяця і Землі буде спостерігатися лише протягом однієї години і 16 хвилин, і спостерігачі, що знаходяться на територіях Середнього Сходу, Азії, Росії, Австралії та Нової Зеландії, побачать цю подію у вечірні години, в той час, коли Місяць буде вставати над горизонтом.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...