Сутана індульгенцію від Карного кодексу не дає: ​ГПУ розпочала розслідування страшних погроз митрополита Московського патріархату

Парафії біжать до ПЦУ, вже перевалило на четверту сотню, погрози не допомагають.

Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон

9 лютого в Житомирській єпархії Православної церкви України повідомили, що священикам, які перейшли у ПЦУ, надходять смс із погрозами від ієрарха Російської православної церкви в Україні митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона. У прокуратурі Житомирської області заявили, що такі дії порушують право громадян на віросповідання, зазначають Патріоти України.

11 лютого прокуратура Житомирської області розпочала розслідування за фактом чинення тиску на священиків, які перейшли у Православну церкву України. Про це 12 лютого повідомили у прес-службі відомства.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

9 лютого в Житомирській єпархії ПЦУ повідомили, що священикам, які перейшли у ПЦУ, надходять смс із погрозами від ієрарха Російської православної церкви в Україні митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона. Зокрема, він попереджає священиків про те, що у громадах, які перейшли від нього, перебуватимуть російські священики і люди, які "можуть допомогти покаятися". У прокуратурі заявили, що такі дії порушують право громадян на віросповідання.

5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вручив митрополиту Київському та всієї України Епіфанію у Стамбулі. 3 лютого відбулася інтронізація Епіфанія.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...