Свято наближається: Готуємо супершоколадний десерт

Що приготувати на Новий рік 2019? Навіть безпосередньо перед святом краще не бігти за десертом до магазину, а приготувати торт власноруч. Адже така випічка набагато смачніша і приємніша за покупну.

Цей новорічний торт, крім всього, особливо припаде до смаку всім любителям шоколаду, тому що найголовніший інгредієнт у цій страві - саме шоколад, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

Інгредієнти:

для тіста:

  • 100 г борошна,
  • 4 яйця,
  • 120 г цукру,
  • 2 ст. ложки какао,
  • 2 ч. ложки крохмалю,
  • 1 ч. ложка вершкового масла,

для сиропу:

  • 70 г цукру,
  • 2 ст. ложки коньяку,
  • 150 мл води,

для крему:

  • 200 г жирних вершків,
  • 200 г гіркого шоколаду,

для посипки:

  • 50 г шоколаду,
  • 2 ст. ложки цукрової пудри.

Приготування:

  1. Просіяне борошно з'єднай з какао і крохмалем.
  2. Відокрем жовтки від білків і збий міксером зі 100 г цукру до білого кольору.
  3. Білки збий із 1 ст. ложкою цукру до щільних піків. Акуратно з'єднай жовтки із білками, піднімаючи масу ложкою знизу вгору. Поступово всип в яйця борошняну суміш, постійно перемішуючи.
  4. Тісто викласти у змащену вершковим маслом форму і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Випікай корж 25 хвилин. Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною паличкою - вона має бути сухою. Готовий бісквіт залиш остигати приблизно 4 години.
  5. Приготуй шоколадний крем для прошарку новорічного торта. Для цього шоколад поламай на шматочки. Вершки доведи до кипіння, залий ними шоколад і перемішай до однорідної маси і повного розчинення шоколаду. Остуди крем при кімнатній температурі протягом 1 години.
  6. Приготуй сироп для просочення торта. Цукор залий водою і провари до повного розчинення цукру. Охолоди сироп і влий туди коньяк.
  7. Бісквіт розріж уздовж на два коржі. Нижній корж просочи сиропом, потім виклади на нього половину шоколадного крему. Зверху поклади другий корж, знову просочи сиропом і обмаж торт зверху і з боків рештою крему. Постав торт у холодильник, щоб крем трохи застиг.
  8. Для посипки холодний шоколад потри на дрібній тертці і посип ним торт. Виріж трафарет у вигляді сніжинки, наклади на торт і зверху присип цукровою пудрою. Біла цукрова пудра матиме ефектний вигляд на контрастному чорному тлі.

Смачного і щасливого Нового року!

Новина, яка викликає занепокоєння: Арктичні мікроби, які спали тисячоліттями, показали несподівано повільну активацію

понеділок, 6 жовтень 2025, 22:43

У центральній частині Аляски, на дослідницькому об'єкті Інженерного корпусу армії США, розташований унікальний тунель, що спускається глибоко під землю. Його стіни пронизані кістками мамонтів, які виступають назовні, нагадуючи про давню історію регіону...

Отрута людини виявилась сильнішою?: Гадюка померла після того, як вкусила чоловіка – ЗМІ

понеділок, 6 жовтень 2025, 22:29

У хорватському селі Доні Виняни гадюка, яка вкусила місцевого чоловіка, загинула від отруєння алкоголем, що містився в його крові. Про це повідомив місцевий сайт NewsBar, передають Патріоти України. 45-річний Штеф Радуліч із Крапини перебував у селі у ...