Свято наближається: Готуємо супершоколадний десерт

Що приготувати на Новий рік 2019? Навіть безпосередньо перед святом краще не бігти за десертом до магазину, а приготувати торт власноруч. Адже така випічка набагато смачніша і приємніша за покупну.

Цей новорічний торт, крім всього, особливо припаде до смаку всім любителям шоколаду, тому що найголовніший інгредієнт у цій страві - саме шоколад, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

Інгредієнти:

для тіста:

  • 100 г борошна,
  • 4 яйця,
  • 120 г цукру,
  • 2 ст. ложки какао,
  • 2 ч. ложки крохмалю,
  • 1 ч. ложка вершкового масла,

для сиропу:

  • 70 г цукру,
  • 2 ст. ложки коньяку,
  • 150 мл води,

для крему:

  • 200 г жирних вершків,
  • 200 г гіркого шоколаду,

для посипки:

  • 50 г шоколаду,
  • 2 ст. ложки цукрової пудри.

Приготування:

  1. Просіяне борошно з'єднай з какао і крохмалем.
  2. Відокрем жовтки від білків і збий міксером зі 100 г цукру до білого кольору.
  3. Білки збий із 1 ст. ложкою цукру до щільних піків. Акуратно з'єднай жовтки із білками, піднімаючи масу ложкою знизу вгору. Поступово всип в яйця борошняну суміш, постійно перемішуючи.
  4. Тісто викласти у змащену вершковим маслом форму і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Випікай корж 25 хвилин. Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною паличкою - вона має бути сухою. Готовий бісквіт залиш остигати приблизно 4 години.
  5. Приготуй шоколадний крем для прошарку новорічного торта. Для цього шоколад поламай на шматочки. Вершки доведи до кипіння, залий ними шоколад і перемішай до однорідної маси і повного розчинення шоколаду. Остуди крем при кімнатній температурі протягом 1 години.
  6. Приготуй сироп для просочення торта. Цукор залий водою і провари до повного розчинення цукру. Охолоди сироп і влий туди коньяк.
  7. Бісквіт розріж уздовж на два коржі. Нижній корж просочи сиропом, потім виклади на нього половину шоколадного крему. Зверху поклади другий корж, знову просочи сиропом і обмаж торт зверху і з боків рештою крему. Постав торт у холодильник, щоб крем трохи застиг.
  8. Для посипки холодний шоколад потри на дрібній тертці і посип ним торт. Виріж трафарет у вигляді сніжинки, наклади на торт і зверху присип цукровою пудрою. Біла цукрова пудра матиме ефектний вигляд на контрастному чорному тлі.

Смачного і щасливого Нового року!

Нові правила ЄС: Стало відомо, як зміняться умови в'їзду для українців у 2026

вівторок, 16 грудень 2025, 0:28

Подорожі до країн ЄС залишаються популярними для українців, особливо після запровадження безвізу у 2017 році. Та вже наприкінці 2026 року процес перетину кордону з цими державами зміниться — Євросоюз запустить нову електронну систему ETIAS. Про те, як ...

Не все пропало! Полярні ведмеді можуть адаптуватися до виживання в теплішому кліматі

понеділок, 15 грудень 2025, 23:59

Нові дослідження виявили зв’язок між підвищенням температури та змінами в ДНК полярних ведмедів, що може допомагати їм адаптуватися й виживати в дедалі складніших умовах. Про це повідомляє Рhys org, передають Патріоти України. . У дослідженні, проведе...