Свято стало трагедією: Новорічна традиція вбила 3-річного хлопчика

Старовинна новорічна традиція стала причиною смерті трирічного малюка. Інцидент стався у ніч на 1 січня 2019 року в іспанському прибережному курортному місті Хіхон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mirror.

Так, хлопчик під час святкування Нового року зі своєю родиною - вихідцями з Еквадору - спробував проковтнути виноградини 12 різних сортів, поки годинник бив 12 разів. Дитина таким чином послідувала прикладу батьків.

Проте у певний момент малюк став задихатися. Батьки тут же викликали "швидку". Бригада медиків доставила хлопчика в місцеву лікарню. Більше години лікарі намагалися врятувати дитину, але в підсумку констатували смерть від задухи.

Зазначимо, що з'їсти рівно 12 ягід винограду до настання півночі - старовинна іспанська новорічна традиція, яка бере початок з 1908 року. Незабаром ця забава стала популярною у Португалії, Бразилії та інших країнах. Люди вірять, що якщо встигнути проковтнути 12 виноградинок до 12 години ночі під бій годинника, то цілий наступний рік буде дуже щасливим.

Незважаючи на традиційність поїдання винограду перед Новим роком, медики постійно попереджають батьків, щоб вони слідкували за своїми дітьми та не дозволяли їм їсти цілі ягоди. Якщо дорослі хочуть, щоб їхні чада теж долучилися до старовинної традиції, то виноградини потрібно розрізати на частини. Це допоможе маленьким діткам ковтати плоди без шкоди для здоров'я.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...