Світле Воскресіння: В Україну везуть Благодатний вогонь з Єрусалиму

Благодатний вогонь розвезуть по всіх храмах і монастирях столиці, після чого почнуться божественні літургії.

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі. Фото: atn.ua.

Напередодні Великодня в Патріарший Володимирський кафедральний собор УПЦ Київського патріархату прибуде Благодатний вогонь з Єрусалиму, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У суботу вночі, напередодні свята, до Володимирського Патріаршого кафедрального собору УПЦ Київського патріархату прибуде Благодатний вогонь з Єрусалиму, який потім розвезуть по всіх храмах і монастирях столиці, після чого почнуться божественні літургії.

На території Києво-Печерської Лаври у великодню ніч богослужіння традиційно розпочнеться з хресного ходу з трапезного храму навколо Успенського собору. Богослужіння розпочнуться у суботу близько 23:00 і закінчаться в неділю близько 04:00.

Основні собори, де будуть проходити богослужіння, це Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, Володимирський собор, Храм Василя Великого, Андріївська церква, Михайлівський Золотоверхий собор і Патріарший собор. Столиця готова до свята, у центрі Києва - від Софійської площі через Володимирський проїзд і Михайлівську площу до парку "Володимирська гірка" - проходить великоднє містечко. Там відбуваються фестиваль писанок, майстер-класи та ярмарок. Зазначимо, що метро в ніч проти неділі працюватиме на годину довше.

Сьогодні, у Велику п'ятницю, яку ще називають Страсною, православні віряни згадують страждання і хресну смерть Ісуса Христа, зняття з хреста Його тіла і поховання. Це найскорботніший день у церковному календарі. У Страсну п'ятницю найбільш суворий піст - віряни повністю відмовляються від їжі.

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...