Свободу Ільмі Умерову: У Петербурзі затримали учасника пікету з плакатом на підтримку заступника голови Меджлісу

Захід проходив в жорстких умовах, учасникам пікетів активно заважали провокатори з НСД. Вони вели себе агресивно, оточували активістів, перетворюючи одиночний пікет на масовий, в результаті чого і був затриманий один з пікетників.

Фото:http://www.svoboda.org/

У Петербурзі затримали активіста з плакатом "Припиніть вбивати Ільмі Умерова". Один чоловік затриманий в Санкт-Петербурзі в суботу під час проведення пікету на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Повідомляється, що 10 активістів петербурзького руху "Солідарність" вийшли на Невський проспект з плакатами на підтримку Умерова, який примусово поміщений в психіатричну клініку.

Захід проходив в жорстких умовах, учасникам пікетів активно заважали провокатори з НСД (Національно-визвольний рух). Вони вели себе агресивно, оточували активістів, перетворюючи одиночний пікет на масовий, в результаті чого і був затриманий один з пікетників.

У п'ятницю активісти петербурзької "Солідарності" поширили звернення, в якому говориться: "Примусовий психіатричний висновок і експертиза заступник голови Меджлісу Ільмі Умерова, якого в травні 2016 року звинуватили в "сепаратизмі", – це явне порушення міжнародних стандартів у галузі прав людини.

Стан здоров'я Ільмі Умерова критичний, у нього цукровий діабет, хвороба Паркінсона, він переніс операцію на серці. Очевидно, що дії російської влади є навмисними і спрямовані на те, щоб здійснити на Умерова психологічний тиск, вони ставлять під загрозу його здоров'я і життя".

Активісти стверджують, що випадок Умерова – не поодинокий і що сам факт приміщення його в психіатричну клініку є зловісним знаком повернення каральної психіатрії.

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...

Градусники будуть зашкалювати? Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі

четвер, 2 травень 2024, 7:30

Літо в Європі буде спекотніше, ніж зазвичай, з більш високим ризиком посухи та хвиль тепла. Очікується, що теплий травень продовжить тенденцію, яка спостерігалася 10 місяців поспіль із рекордно високими глобальними температурами, передають Патріоти Укр...