Сволота, душі дитячі хоч не чіпайте!, або Чому у РФ батьки учнів подали в прокуратуру через нав'язування дітям "російського православ'я"

Років за 20, якщо ці діти не перемруть від апатій, голоду та війн, вони пійдуть на власних таких "вчителів" та геть зруйнують усі залишки віри Божої! Хоч може це їм і треба?​

Почув дуже сумну новину про маразми "руського міра" - прочитав у "Комерсанті" наступне та геть засмутився:

"Родители учеников московской школы N2065 пожаловались в Генпрокуратуру на «навязывание религиозной идеологии департаментом образования» в рамках курса «Истоки». Речь идет об обязательной части школьной программы для пятых-девятых классов «Основы духовно-нравственной культуры народов России» (ОДНКНР).

Ее Минобрнауки ввело в сентябре 2015 года, родителям пятиклассников рекомендовали выбрать между пособием «Православная культура» и курсом «Истоки». «Истоки» преподают в 62 регионов РФ «В сентябре на родительском собрании нам сообщили про эксперимент департамента образования.Никакого выбора не было – сказали, что все пятиклассники раз в неделю будут ходить на урок “Истоки”, отказаться нельзя», – сказала мама ученика школы N2065 Инна Герасимова.

По ее словам, в учебнике для курса «постоянно говорится про нечистую силу, святую воду, ангелов-хранителей, совершенно серьезно рассказывается про чудеса, которые творят иконы». Герасимова отправила жалобу в департамент образования Москвы, который перенаправил письмо руководству школы.

Директор вызвала родителей в школу и пояснила, что отказаться от предмета учебное заведение не может, поскольку это инициатива департамента. После этого родители отправили подробную жалобу в Генпрокуратуру. Также москвичи попросили надзорное ведомство проверить, не было ли коррупционной составляющей при выборе учебника, отмечает «Коммерсантъ». В Департаменте образования Москвы газете сообщили, что заявили «Ъ», что ОДНКНР не связаны с «приобщением к религиозной практике, изучением ритуалов какой-либо религиозной конфессии».

По словам чиновников, учебники были выбраны «коллективами педагогов по итогам заседаний педагогических советов и изучения мнения родителей». Школы, как сказали в департаменте, «принимали решение об изучении курсов “Истоки” и “Православная культура” по итогам обсуждения со всеми родителями».

Вибачте, але починати знайомство дітей з релігіею брехнею - це вже за край, мені як священику це особливо неприємно, поясню чому. По-перше, ніколи православна віра не нав'язувалась, бо крім відторгнення та зневаги це нічого не викликає. По-друге, спокон віку усі православні вчителі віри (не змішувати з пройдисвітами) наголошували - "Вчити дитуну вірі можливо лише власним прикладом, це вимагає глибокого осмислення сутності віри, її традицій та прийннятя її усім розумом та сердцем, бо від вчителя залежить, як саме сприйме дитина той образ Христа у своєму розумі".

Чи можливо порівняти ці слова з тим, що відбувається у росіі? Звісно що ні, здавалося що може бути у цьому поганого? Чого той поп так голосить? Огидство цієї ситуації у тому, що з таким підходом все, що з цих дітей виросте - це повна зневага до віри, а у гіршому випадку - релігійні фанатики, для котрих крім голосу повелителя нічого святого не буде.

І запитати хочу у Гундяєвсько-путінських адептів - ви геть здуріли? Сволота, душі дитячі хоч не чіпайте! Бо років за 20, якщо вони не перемруть від апатій, голоду та війн, вони пійдуть на вас самих та геть зруйнують усі залишки віри Божої! Хоч може це вам і треба?

Опублікував: Лука Радванський

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...