"Силою свого слова кожен день робите нас сильнішими": Порошенко зворушливо привітав Ліну Костенко з днем народження (відео)

​Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року на Київщині у сім'ї вчителів.

Ліна Костенко. Фото:5 канал

Президент України Петро Порошенко привітав відому українську письменницю, поетесу, громадського діяча Ліну Костенко з днем народження. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Щасливі ті, кому випала честь жити в епоху Ліни Костенко. Многая літа Вам, Ліно Василівно! Вдячний Вам, що силою свого слова кожен день робите нас сильнішими і вселяєте віру і надію в наші серця", - підкреслив глава держави.

Також президент опублікував відеоролик з відомою цитатою Костенко.

Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року в Ржищеві Київської області, в сім'ї вчителів. Незабаром сім'я переїхала до Києва, де майбутня поетеса закінчила середню школу №123. Навчалася в Київському педагогічному інституті і Літературному інституті.

Ліна Костенко була однією з перших і найбільш примітних у плеяді молодих українських поетів, що виступили на рубежі 1950-1960-х років. Збірки її віршів "Проміння землі" і "Вітрила" викликали інтерес у читачів і критиків, а збірка "Мандрівки серця" не тільки закріпила успіх, а й показала справжню творчу зрілість поетеси, поставила її ім'я між видатних майстрів української поезії.

У 2010 році вийшов перший великий прозовий твір Ліни Костенко - роман "Записки українського самашедшого". А в лютому 2011 року побачила світ поетична збірка "Річка Геракліта", куди увійшли раніше написані вірші і 50 нових віршів.

Твори Костенко перекладено англійською, польською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...