Синоптики розповіли, якими будуть квітень і травень в Україні

Температура по всій території України у квітні-травні поточного року очікується на два градуси вищою за норму, при цьому квітень розпочнеться з похолодання. Такий прогноз озвучила під час прес-конференції завідувачка відділу кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАНУ Вазіра Мартазінова, повідомляють Патріоти України.

"У квітні ми очікуємо температуру на два градуси вище за середні багаторічні значення по всій території України. Природно, я думаю, що буде ще вище, але, як правило, ми обмежуємося двома-трьома градусами вище норми. Тобто середньомісячна температура у квітні буде від дев'яти з половиною до одинадцяти градусів по всій території України", - сказала вона.

При цьому Мартазінова зазначила, що наприкінці березня - на початку квітня можливе короткострокове зниження температури, яке може доходити до заморозків. Орієнтовно з 10-20 квітня температура буде підніматися вище норми, до 28 градусів, але у разі хмарності може бути трохи нижчою - на рівні 20-22 градусів.

За її словами, у травні температура повітря також очікується на два градуси вище за норму по всій території України. При цьому температура в західних областях очікується на рівні 15-17 градусів, а на решті території України середньомісячна температура очікується на рівні 17-19 градусів.

Водночас, додала Мартазінова, кількість опадів буде поступово скорочуватися. Загалом у квітні їх буде небагато, особливо в другій половині місяця. При цьому з середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 мм на день.

Джерело: УНІАН

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...