"Такого я ще не бачив за весь свій досвід військового журналіста. Українську війну перетворюють на сувенір", - Цаплієнко

Якщо експерти праві, то наші діти, навіть ті, хто пішов у перший клас, колись будуть служити на Донбасі. Чи готові ми до цього? Такого я ще не бачив за весь свій досвід військового журналіста, - цитують Андрія Цаплієнка Патріоти України і продовжують. - У крамниці в Попасній можна купити ось такий туристичний магнітик. На холодильник пропонують причепити... руїни після обстрілів. Отже, українську війну перетворюють на сувенір. Ну, що тут сказати?

«На сьогоднішній день війна на Донбасі далека від завершення, як ніколи», - зізнався на цьому тижні заступник голови місії ОБСЄ Александр Хуг («The end seems not in sight»©). А відомий американський дипломат та друг України Джон Гербст ще більш відвертий у своєму песимізмі. «Війна триватиме десять, ймовірно, й двадцять років», - прогнозує Гербст («This will play out for a decade or two»©).

Якщо американець правий, то це означає, що наші діти, навіть ті, хто пішов у перший клас, колись будуть служити на Донбасі. Чи готові ми до цього?

Ознака посилення агресії надійшла з Росії. Росіяни мають намір відкликати вісімнадцять своїх представників з Соледара та заблокувати роботу Спільного Центру контролю та координації. Для тих, хто не в темі: наразі СЦКК єдиний комунікативний орган для того, щоби сторони могли запросити перемир'я та режим припинення вогню.

Є й позитивна новина: Дональд Трамп все ж таки підписав бюджет, в якому окремими рядками прописані триста п'ятдесят мільйонів доларів на підтримку української армії. Але для завершення війни цього, м'яко кажучи, недостатньо.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...