Таки завалили ката: Дніпропетровці повалили пам'ятник Петровському (фото, відео)

За словами міської влади, яка виступала проти демонтажу, активісти самі повинні прибирати залишки пам'ятника.

У Дніпропетровську демонтували пам'ятник Григорію Петровському. Фото:http://www.hromadske.tv/

У Дніпропетровську біля центрального вокзалу на Привокзальній площі місцеві жителі і активісти знесли пам'ятник Георгію Петровському. Про це повідомляє кореспондент 112 Україна, зазначають Патріоти України.

Процес демонтажу зайняв деякий час. Спочатку дніпропетровці підпиляли ноги пам'ятника. "Біля Центрального вокзалу на Привокзальній площі зібралися рядові дніпропетровці, бійці та активісти для того, щоб демонтувати пам'ятник Григорію Петровському. Вони вже почали це робити, принесли деякі інструменти і прямо зараз вже розпилюють ноги пам'ятника", - повідомив кореспондент.

В учасників демонтажу пам'ятника відбулися суперечки з противниками таких дій. "Тут зібралися не тільки прихильники демонтажу, а й противники. Вони сперечалися, ніяких бійок не було, правоохоронці охороняють порядок", - йдеться в повідомленні кореспондента.

Також на привокзальну площу приїхала українська музична етно-рок гурт "Вертеп". "Всеукраїнський староста" Петровський, як його називала радянська влада, вважається одним з організаторів Голодомору 30-х років в Україні. Його пам'ятник підлягає знесенню на виконання закону про декомунізацію.

Як повідомив кореспондент каналу після 21-00 пам'ятник був знесений. Повідомляється, що дія супроводжувалася гімном України. За словами міської влади, яка виступала проти демонтажу, активісти самі повинні прибирати залишки пам'ятника.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...