Талановита молодь - майбутнє України: Студент "Львівської політехніки" став чемпіоном світу з авіамодельного спорту

Чемпіонат світу з авіамодельного спорту серед юніорів відбувався у Македонії.

Дмитро Мерзляков. Фото:http://uainfo.org/

Нещодавно з Македонії, де проходив чемпіонат світу з авіамодельного спорту серед юніорів, повернувся із впевненою перемогою студент технічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка" Дмитро Мерзляков. Він виборов крилате "золото" у змаганнях кращих авіамоделістів у класі моделей F-1-В. Про це пише UaInfo, передають Патріоти України.

Під час світової першості модель Дмитра Мерзлякова протрималась в повітрі найдовше серед усіх учасників - понад 6 хвилин. Відтак, попри те, що на чемпіонаті були дуже сильні авіамоделісти, першість виборов юний українець.

Як розповідає його наставник Степан Копистянський, цим технічним видом спорту Дмитро захопився ще в дитинстві, наслідуючи приклад старшого брата. Згодом авіамоделювання його захопило цілковито.

А вже навчаючись у коледжі на спеціальності "Розробка програмного забезпечення", спортсмен розпочав спеціалізуватися на виготовлені вільнолітаючих моделей. Аби зробити такий літачок, потрібно рік часу.

Свої моделі галицький юнак виготовляє із сучасних, але гостродефіцитних в Україні матеріалів, які доводиться замовляти за кордоном. Макет такого літака може літати на висоті до 100 метрів, а сам політ триває кілька хвилин. Саме тривалість польоту й оцінюють судді під час змагань.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...