Те, що коїться в лісах під Чорнобилем, не піддається поясненням вчених (фото)

Після Чорнобильської аварії ця зона перетворилася на справжній заповідник, незайманий руками людини, завдяки чому право на нормальне існування отримали найрідкісніші представники тваринного світу.

Чорнобильська зона. Фото: Вести.

Група вчених з декількох країн навесні цього року запустила проект, який був присвячений тридцятирічній річниці з моменту аварії на Чорнобильській АЕС. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Журналісти оприлюднили перші результати незвичайного проекту. Виявилося, що за тридцять років, що минули з дня аварії, в зоні відчуження багато що змінилося - вчені виявили там представників тваринного світу, які раніше не зустрічалися в цьому регіоні України.

Вчені стверджують, що радіація здійснює на тварин менше негативного впливу, ніж людський фактор. У чорнобильських лісах експерти встановили більше сорока камер, і вже зовсім скоро виявили в зоні відчуження унікальних тварин. Виявилося, що в кілька разів збільшилася чисельність лисиць, косуль, вовків і кабанів. Крім того, з'явилися дуже рідкісні тварини - бурий ведмідь і навіть європейська рись!

За словами Джима Сміта, професора з університету Портсмута, після Чорнобильської аварії ця зона перетворилася на справжній заповідник, незайманий руками людини, завдяки чому право на нормальне існування отримали найрідкісніші представники тваринного світу.

Хіти тижня. Прокралась на "хвості" Freedom Ballet: Ані Лорак вперше з 2014 року виступила у Києві, та ще й в "Палаці Україна" (відео)

середа, 22 листопад 2017, 0:35

Оскільки виступ одіозної співачки тримався у таємниці, це стало "сюрпризом" і для активістів, які декілька років поспіль зривають у столиці концерти проросійських виконавців. Імені Ані Лорак не було заявлено на афіші, але напередодні керівник балету Ол...

Хіти тижня. Віддавайте перевагу сиров’яленим: З чого роблять ковбасу в Україні (відео)

середа, 22 листопад 2017, 0:15

Якщо під час смаження варена ковбаса піднімається "грибком", вона – якісна, якщо ні – м’ясо там замінили чимось іншим. Варена, копчена, а ще в’ялена ковбаса. Асортимент на будь-який гаманець, але як придбати ковбасу чи шинку із мінімумом "хімії" та мак...