Те, що коїться в лісах під Чорнобилем, не піддається поясненням вчених (фото)

Після Чорнобильської аварії ця зона перетворилася на справжній заповідник, незайманий руками людини, завдяки чому право на нормальне існування отримали найрідкісніші представники тваринного світу.

Чорнобильська зона. Фото: Вести.

Група вчених з декількох країн навесні цього року запустила проект, який був присвячений тридцятирічній річниці з моменту аварії на Чорнобильській АЕС. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Журналісти оприлюднили перші результати незвичайного проекту. Виявилося, що за тридцять років, що минули з дня аварії, в зоні відчуження багато що змінилося - вчені виявили там представників тваринного світу, які раніше не зустрічалися в цьому регіоні України.

Вчені стверджують, що радіація здійснює на тварин менше негативного впливу, ніж людський фактор. У чорнобильських лісах експерти встановили більше сорока камер, і вже зовсім скоро виявили в зоні відчуження унікальних тварин. Виявилося, що в кілька разів збільшилася чисельність лисиць, косуль, вовків і кабанів. Крім того, з'явилися дуже рідкісні тварини - бурий ведмідь і навіть європейська рись!

За словами Джима Сміта, професора з університету Портсмута, після Чорнобильської аварії ця зона перетворилася на справжній заповідник, незайманий руками людини, завдяки чому право на нормальне існування отримали найрідкісніші представники тваринного світу.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...