Те, що в паніці заперечував Лавров: Теракт у пітерському метро організували сирійці

Замовником теракту міг стати польовий командир на прізвисько Абу Салах аль-Узбекі, який очолює вихідців із Середньої Азії, що воюють в Сирії і належать до організації "Таухіда валь-Джихад".

Теракт в метро Санкт-Петербурга. Ілюстрація:РБК-Украина

Ймовірним замовником теракту в метро Санкт-Петербургу, який стався 3 квітня, міг стати польовий командир на прізвисько Абу Салах аль-Узбекі. Про це повідомляє російське видання Gazeta.Ru, передають Патріоти України.

Відзначається, що аль-Узбекі очолює вихідців із Середньої Азії, які воюють в Сирії і належать до організації "Таухіда валь-Джихад".

Раніше терорист проживав у Санкт-Петербурзі, працюючи водієм. Пізніше він поїхав до Йорданії на навчання в медресе. На даний момент немає офіційних коментарів російської влади щодо особи замовника.

Нагадаємо, що досі жодне з терористичних угруповань не взяло на себе відповідальність за теракт в метро Санкт-Петербурга.

У поліції розповіли про новий антирекорд: В Україні почастішали випадки "п'яних" ДТП

середа, 1 травень 2024, 20:15

За даними патрульної поліції, в Україні значно збільшилась кількість автомобільних аварій, учасниками яких були водії у стані алкогольного сп'яніння. Про це у середу, 1 травня, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Украї...

Щоб захистити інтереси кредиторів: Українців хочуть зобов'язати виплачувати борги померлих родичів

середа, 1 травень 2024, 20:04

Українцям можуть заборонити відмовлятися від спадку, якщо у померлого були борги перед кредиторами. Це можна буде зробити тільки після погашення заборгованості в межах вартості успадкованого майна. Про це йдеться у законопроєкті №11220, який було зареє...