Театральний Київ у траурі: Не стало відомого українського режисера

Не витримав спеки і напруженої роботи

7 серпня помер режисер-постановник київського Театру на Подолі Ігор Славінський. Про це повідомив театральний критик Олег Вергеліс, зазначають Патріоти України.

"Печаль, відчай, горе. Співчуття рідним, близьким, театру ...", - написав критик. За його словами, Славинський помер через навантаження. Влітку він працював в Миколаєві, де скажений ритм і спека згубно позначилися на його здоров'ї і в підсумку привели до скону.

Ігорю Славинському було 66 років. Він був володарем чотирьох Пекторалей. У 2010 році отримав відразу три нагороди: як кращий режисер, а також за кращі спектаклі - "Мертві душі" і "Люксембурзький сад". У 2003 році отримав Пектораль за кращу камерну виставу - "Парнас дибом" .

В Театрі на Подолі Ігор Миколайович працював з 1987 року, постановником став в 2008 році. З 2013 року очолював київський театр "Актор". Також співпрацював з театром "Сузір'я", з "Молодим театром". Зокрема саме йому належить авторство постановки популярного спектаклю "Молодого" "Синій автомобіль" .В 2018 році Славинський отримав звання Народного артиста України.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...