Театральний Київ у траурі: Не стало відомого українського режисера

Не витримав спеки і напруженої роботи

7 серпня помер режисер-постановник київського Театру на Подолі Ігор Славінський. Про це повідомив театральний критик Олег Вергеліс, зазначають Патріоти України.

"Печаль, відчай, горе. Співчуття рідним, близьким, театру ...", - написав критик. За його словами, Славинський помер через навантаження. Влітку він працював в Миколаєві, де скажений ритм і спека згубно позначилися на його здоров'ї і в підсумку привели до скону.

Ігорю Славинському було 66 років. Він був володарем чотирьох Пекторалей. У 2010 році отримав відразу три нагороди: як кращий режисер, а також за кращі спектаклі - "Мертві душі" і "Люксембурзький сад". У 2003 році отримав Пектораль за кращу камерну виставу - "Парнас дибом" .

В Театрі на Подолі Ігор Миколайович працював з 1987 року, постановником став в 2008 році. З 2013 року очолював київський театр "Актор". Також співпрацював з театром "Сузір'я", з "Молодим театром". Зокрема саме йому належить авторство постановки популярного спектаклю "Молодого" "Синій автомобіль" .В 2018 році Славинський отримав звання Народного артиста України.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...