Технологічний стрибок: Li-Fi дає швидкість в 100 разів більше ніж середній Wi-Fi

Вже досягнута швидкість передачі даних в 224 гігабіт на секунду, потенціал цієї технології обіцяє зробити переворот в інтернеті.

Li-Fi - бездротова технологія, яка передає дані з високою швидкістю за допомогою каналу зв'язку видимого світла (visible light communication або VLC), повідомляють Патріоти України з посиланням на "Нескучные новости".

Вчені вперше вивели технологію Li-Fi з дослідницької лабораторії, тестуючи її в офісі і промислових умовах естонського Таллінна. Нині вдалося досягти швидкості в 1 гігабіт.

«Ми робимо кілька пілотних проектів у рамках різних галузей промисловості, де можемо використовувати технологію комунікації через видиме світло», говорить керівник естонської технологічної компанії Velmenni Діпак Соланкі.

Технологія Li-Fi винайдена Харальдом Хаасом з шотландського Единбурзького університету в 2011 році, коли він вперше продемонстрував, що за допомогою мерехтіння світла від одного-єдиного світлодіода можна передати набагато більше даних, ніж через вежу стільникового зв'язку. І якщо взяти до уваги лабораторні показники швидкості в 224 гігабіт на секунду, то це дорівнює скачуванню приблизно 18 фільмів об'ємом 1,5 Гб за одну секунду.

Переваги Li-Fi над Wi-Fi крім потенційно великих швидкостей в тому, що світло не проходить крізь стіни, і це робить процес передачі даних набагато більш захищеним, а також означає менше перешкод між пристроями.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...