Тенденція невтішна: Чому населення України скорочується

До 2031 року населення України скоротиться на 2,7 мільйона людей (6,8%), до 39,5 мільйонів. Про це заявив директор Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Елла Лібанова, повідомляють Патріоти України.

"Чисельність населення з урахуванням Донбасу, але без урахування Криму, з нинішніх 42,2 мільйона осіб на початок 2031 року знизиться до 39,5 мільйонів, а чисельність працездатного населення (за європейськими стандартами від 20 до 64 років) зменшиться з поточних показників 26,9 мільйона – до 24 мільйонів осіб через відтік робочої сили за кордон", – каже Лібанова.

За її словами, на стрімке скорочення кількості населення не стільки впливатиме народжуваність чи смертність, скільки тенденція зростання трудової міграції українців.

"Два роки тому український бізнес був упевнений, що нестача робочої сили їх ніколи не торкнеться. Зараз вони отямилися і зрозуміли, що це реалії ситуації в Україні", – пояснює Лібанова. За даними Мінсоцполітики, торік за межами України працювали 7-9 мільйонів громадян. Кількість тих, хто постійно перебуває за кордоном оцінюють у понад 3 мільйони людей.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...