Тепер все під "ковпаком" ФСБ: Telegram здався, погодившись передавати особисті дані користувачів спецслужбам

Про факти передачі інформації адміністрація пообіцяла звітувати перед користувачами.

Павла Дурова дотиснули. Фото: Mir24.tv.

Месенджер Telegram погодився передавати правоохоронцям номер телефона користувача та його IP-адресу. Дану інформацію будуть розкривати, якщо користувача підозрюють у тероризмі та є відповідне рішення суду. Про це йдеться на сторінці оновленої політики приватності, передають Патріоти України.

Про факти передачі інформації адміністрація пообіцяла звітувати перед користувачами. Подібних випадків ще не траплялось. Про них інформуватимуть у спеціально створеному каналі. Такі зміни в політиці конфіденційності зроблять Telegram більш європейським, написав засновник платформи Павло Дуров у своєму каналі.

"Незалежно від того, чи будемо ми коли-небудь користуватися цим правом, такий вчинок має зробити Telegram менш привабливою площадкою для тих, хто займається тут розсилкою терористичної пропаганди", - йдеться у заяві.

Таке рішення не припинить блокування месенджера у Росії, вважає Дуров. ФСБ вимагало доступ до переписки користувачів. Її не надаватимуть, каже. Нагадує, що в Росії платформа знаходиться поза законом. Тому звернення російських спецслужб розглядати не будуть.

Журналісти Meduza розмірковують, що поняття тероризму доволі широке. Не зрозуміло, чи будуть передавати інформацію про тих, кого звинувачують у "пропаганді тероризма". Суди видаватимуть спеціальний документ чи достатньо буде документів справи? Який вигляд матиме звіт компанії? Що має бути у судовому наказі, щоб Telegram знайшов терориста, чи достатньо лише імені користувача? Один користувач може мати кілька акаунтів або їх можна йому буде "приписати". Чи будуть повідомляти підозрюваним, що їхні дані розкрили? З цими питаннями вони звернулися до представників Telegram, але відповіді не отримали.

У червні 2017-го Дуров обіцяв, що не передасть владі ні байта інформації. Немає гарантії, що політику конфіденційності не будуть змінювати і надалі, кажуть журналісти.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...