Тепер жінку судять: Директрисі української бібліотеки в Москві російські поліцаї зламали хребет

Наталія Шаріна страждає від наслідків компресійного перелому хребта, який вона отримала під час конвоювання.

Наталія Шаріна. Фото:Радіо Свобода

Директору української бібліотеки в Москві, яку заарештували рік тому, поліція зламала хребет. Захист долучив до справи медичні документи про здоров'я Наталії Шаріної, в яких, зокрема, зазначається, що вона страждає від наслідків компресійного перелому хребта, отриманого під час конвоювання. Про це йдеться на сайті ОВД-Инфо, передають Патріоти України.

У 2015 році з бібліотеки вилучали 150 книг. Експерт з Інституту мовознавства РАН Євген Тарасов дуже повільно їх досліджував, і справу направили в прокуратуру, коли експерт "знайшов екстремізм" в 25 книгах. Решта книги знаходяться у ФСБ, і там теж ще можна "пошукати" екстремізм і розпалювання ворожнечі.

Адвокат Смирнов в розмові з виданням зазначив, що експерт Тарасов "має стаж з 1953 року - починав ще при Сталіні". Української мови Тарасов не знає, але зміг знайти ворожнечу у фразі "радянська імперія", в українському дитячому журналі - за згадку перебування російських солдатів на Донбасі, а також в збірнику документів про голодомор.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...