Тепло чи морози? Яку весну навіщувала українцям львівська бабачиха

15 лютого у Львівському еколого-натуралістичному центрі відбулося Свято Бабака. Цього року чотирирічна бабачиха Маруся прокинулась рано, поводилась активно і багато свистіла, повідомляють Патріоти України.

Директор еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович зазначив, що це є ознакою ранньої і теплої весни. Відтак, на стабільне тепло у Львові й області можна очікувати вже у середині березня.

За останні десять разів пухнасті "синоптики" зі Львова правильно напрогнозували погоду вісім разів. Слід зазначити, що у бабачихи Марусі є подруга, також Маруся, з якою вони зазвичай віщують прихід весни, але цього року вона ще спить.

У еколого-натуралістичному центрі кажуть, що це пов'язане з нестабільною погодою восени, через яку бабачихи пішли у сплячку в різний час. Тим часом, чотирилапим красуням уже шукають друга. Найімовірніше, це буде бабак із Дніпропетровської області.

Джерело: 032.ua

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...