Теракт інсценували? Ще одна приголомшлива версія подій у Керчі

Ймовірно, нападник був не один. Куди зникла решта і чому про це мовчать - наводить на думку, що теракт був організований російськими спецслужбами.

Російський журналіст Сергій Асланян вказав на ряд підозрілих аспектів офіційної версії нападу студента Владислава Рослякова на коледж в окупованій Керчі. У своїй публікації в Facebook журналіст розібрав обставини нападу та оприлюднені матеріали щодо вбивства з точки зору активного стрілка, повідомляють Патріоти України.

Так, ті, хто вижили, розповідають про стрілянину чергами, хоч автоматична зброя заборонена до продажу в РФ. «Напівавтоматична зброя стріляє так швидко, що на слух може здатися, що вогонь ведеться чергами, лише в руках професіонала з величезним досвідом і величезним настрілом», - зазначив він.

Крім того, неясно, де стрілок тримав боєприпаси: «На фотографіях з місця злочину чітко видно десять коробок з патронами. Стоп-кадр з відеокамери не дає уявлення про наявність патронташа. На трупі його теж не видно. У кадрі рюкзака на стрілці немає. Через плече видно якийсь ремінь. Можливо, на ремені невелика сумка, яка не виходить за габарити тіла? Стрілець веде дуже щільний і результативний вогонь без явних боєприпасів, які невідомо де, але, швидше за все, не з ним?».

Нерозпаковані коробки з патронами, помічені на фотографіях, викликають у Асланяна подив. «Стрілок настільки недосвідчений, що йдучи на справу, не спромігся перекласти боєприпаси по кишенях, не перейнявся підсумками, не взяв патронташ і в процесі стрільби акуратно відкривав чергову коробку, акуратно діставав кожен патрон і акуратно заряджав у підствольний магазин.

Картечні патрони продаються у коробках по 10 штук і лежать неоднаково, а в шаховому порядку (один капсюлем вгору, другий капсюлем вниз) і для заряджання кожен патрон треба зуміти повернути правильною стороною. А це вимагає часу, досвіду та чіткості виконання», – підкреслив він. Стрілок, як зазначає журналіст, настільки досвідчений, що показав неймовірну техніку результативної стрільби. При цьому, зброю було куплено лише 13 жовтня, і часу на її освоєння та тренування у вбивці не було.

«Або стрілок усе це вже давно вмів, потайки тренуючись з чужим карабіном. Інакше ми втратили потенційного чемпіона світу з практичної стрільби з позамежним талантом і неймовірною схильністю до стрілецького спорту», – зазначив Асланян.

Залишається також незрозумілим, чому стрілок не витратив всі боєприпаси та вибухові пристрої, адже вогню у відповідь не було, і про спроби дати йому відсіч ніхто зі свідків не згадував. Характер поранень, отриманих стрільцем при самогубстві, за словами журналіста, не характерний для пострілу з дробовика. «Хлопець застрелився. З дробовика. Картечним патроном. В голову? Тоді чому голова на місці? У корпус? Не видно вихідних отворів. Кулею? Віддихався, заспокоївся, холоднокровно перезарядив зброю кульовим патроном і вистрілив у себе?», – задається питаннями він. З урахуванням нестиковок аналітик ставить три питання: «хто стріляв, з якої зброї і скільки було нападників?»

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...