Терорист Брейвік, який убив більше 70 осіб, погрожує Норвегії ...за порушення своїх прав в "елітній" в'язниці

Норвезький терорист Андерс Брейвік подав до судових інстанцій позов про обмеження своїх прав, розгляд якої призначено на період 15-18 березня.

А.Брейвік. Фото: gazeta.ru.

Терорист Андерс Брейвік, який убив більше 70 людей, подав позов до держави Норвегія за порушення своїх прав в "елітній" в'язниці. Про це стало відомо із заяви судових представників, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Скарги Брейвіка стосуються порушення 3-й і 8-й статей Європейської декларації про права людини. Зокрема, норвезький бойовик поскаржився на нелюдське ставлення, що принижує його гідність. Інша стаття має на увазі людське право на шанобливе ставлення до приватного і сімейного життя.

Варто відзначити, що Андерс Брейвік був засуджений після того, як була доведена його вина в скоєнні двох терактів. Перший стався в столиці Норвегії Осло. Його результатом стала смерть восьми чоловік.

Слідом за першим нападом терорист атакував молодіжний табір, розташований на території острова Утойя. Тоді він холоднокровно розстріляв 69 осіб, переважно підлітків і дітей.

За скоєний злочин Брейвіка засудили до тюремного ув'язнення на термін в 21 рік. Примітно, що сам злочинець не вважає себе винним і понині, хоча в убивствах зізнався одразу.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...