Тіла туристів були покриті радіацією: Спливли несподівані подробиці загибелі людей на перевалі Дятлова

Ще на початку 60-х років прокуратурі СРСР було відомо, що тіла туристів, які загинули на перевалі Дятлова були покриті радіацією. Про це в ефірі вечірньої програми новин "РЕН ТБ" заявив експерт Іван Владимиров, повідомляють Патріоти України.

За його словами - це відомий факт, який складно заперечувати якщо подивитися матеріали справи. Саме з цього моменту, як стало зрозуміло, що тіла були опромінені, розслідування закрили.

Також відомо, що в районі загибелі групи Дятлова пізніше були виявлені ентузіастами уламки літака, який також мав сліди радіоактивного опромінення. Про це було написано в "Підсумках тижня" телеканалу "ОТБ" ще в 2017 році. Тоді, озброївшись металошукачем і приладами для вимірювання радіації, дослідники метр за метром прочесали ліс навколо перевалу Дятлова. Перша знахідка не змусила себе довго чекати. Альпіністи виявили уламки військового літака.

Припущення дослідників - це літак радіаційної розвідки. Ймовірно, в районі загибелі групи Дятлова була радіаційна катастрофа - туристи постраждали від вибухової хвилі або від падіння великого об'єкта в районі табору, який викликав зрив сніжної лавини. За словами експертів, четверо поранених з групи Дятлова (Рустем Слободін, Людмила Дубініна, Олексій Золотарьов, Микола Тібо-Бріньоль) мали характерні ознаки наслідків вибухової хвилі.

Дослідники впевнені: є й інші свідки, які точно знають, що дятлівці загинули через вибух і опромінення радіацією. Але велика проблема - дістатися до документів, з них до цих пір не знято гриф "таємно".

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...