"Тільки через війну люди розуміють, що вони "українці": Відомий музикант про те, як АТО змінила його життя

Спокійному плину життя музиканта спочатку завадив Євромайдан, в якому Юрій брав участь з перших днів, підтримуючи людей грою на бандурі.

Музикант Юрій Фединський. Фото: styler.rbc.uа

Музикант Юрій Фединський, який нині живе з сім'єю в Полтавській області, сім років тому переїхав в Україну з США. За його словами в інтерв'ю Gazeta.ua, приїхати на батьківщину матері він вирішив після того, як в Штатах захопився грою на бандурі, повідомляють Патріоти України.

Після переїзду він почав майструвати музичні інструменти і навчати цього інших, співати у фольклорному колективі села "Древо". Також щорічно проводить в Крячківці фестиваль "Древо роду Кобзарського".

Спокійному плину життя завадив Євромайдан, в якому Юрій брав участь з перших днів, підтримуючи людей грою на бандурі. "Коли батько дізнався, що я на Майдані, написав: "Так це ти, Юрко, оккупируешь міської ради?". Відповів йому, що це наш міськрада і сильно образився на нього, адже він назвав мене окупантом. Але я розумію, що так писала американська преса – громадяни окупували органи влади і бунтують, а Янукович – класний чувак", - згадує Юрій.

За його словами, зараз багато хто з його друзів і навіть рідних воюють на Сході, і він вважає, що місія України багато втрачати, щоб наш народ і світове суспільство йшло до розвитку. "Інтуїція каже, що цей розвиток буде можливо тільки через війну. Тільки через війну люди розуміють, що вони "українці". Я впевнений, що вся ця боротьба , починаючи з Майдану, - це світовий програш зла на користь добра", - пояснює музикант.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...