Тільки на користь? Супрун розповіла, від яких хвороб лікують тварини

Домашні тварини допомагають людям боротися з депресією, тривогою і зменшують ризик появи серцево-судинних захворювань. Про це пише в. о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook, повідомляють Патріоти України.

Спілкування з тваринами буквально покращує настрій і робить людей щасливішими. Дослідники припускають, що це відбувається через зростання рівня гормонів окситоцину та нейромедіатора серотоніна, які разом забезпечують появу відчуття щастя.

Крім того, в деяких дослідженнях було виявлено, що спілкування з тваринами має заспокійливий ефект, сприяє зниженню артеріального тиску і зменшує частоту серцебиття. "Є навіть термін – пет-терапія. Це може бути групова або індивідуальна практика у вигляді прогулянок, ігор або годування тварин", – пише Супрун.

Пет-терапію застосовують у багатьох напрямках медицини і реабілітації для поліпшення психічного і фізичного здоров’я. Її часто використовують у центрах та будинках для людей похилого віку, як методику для боротьби з депресією, тривогою і самотністю. А також для підвищення рівня фізичної активності.

Для дітей з аутизмом терапія з тваринами працює як своєрідний соціальний каталізатор. Наприклад, собаки допомагають справлятися з недоліком сенсорної та емоційної обізнаності і викликати реакцію у дітей з низьким сенсорним і емоційним рівнем збудження. Таким чином діти більше схильні взаємодіяти і використовувати мову.

Позитивно впливають на соціальну поведінку дітей і морські свинки. Тварини позитивно впливають на наше серце. Дослідження вказують, що власники собак мають менший ризик появи серцево-судинних захворювань. Власники котів – теж.

У лікарнях використовують пет-терапію для пацієнтів, які проходять курси лікування і реабілітації, які пов’язані з сильним стресом. Наприклад, після пережитого стихійного лиха, аварії або смерті близької людини. Взаємодію з тваринами застосовують навіть для військових, які страждають ПТСР (посттравматичний стресовий розлад). По ефективності лікування симптомів такого розладу ще необхідні додаткові дослідження

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...