"Тюрем хватит для всех!": Популярний український туроператор втрапив у гучний скандал через погрози клієнтам

Популярний в Україні туроператор JoinUp потрапив у новий скандал під час польоту в Єгипет: пілот літака авіаперевізника YanAir, через конфлікт деяких пасажирів із бортпровідницею, пригрозив туристам в'язницею, повідомляють Патріоти України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат від "Самопомічі", голова підкомітету Верховної Ради з питань туризму, курортів і рекреації Анна Романова. За її словами, більше 100 людей летіли в Шарм-ель-Шейх, але літак раптово посадили у єгипетській столиці Каїр.

"Ви що там взагалі береги поплутали? Навіть якщо пасажири поводять себе невиховано — навчений персонал нормальних авіакомпаній може завжди дипломатично вирішити ситуацію. Але ж мова йде про "скотовозки", якими користуються такі туроператори як JoinUp, щоб перевозити туристів. Літаки цих компаній називають "скотовозками" — і не лише тому, що завезені з країн третього світу (Пакистану, Сомалі, Еритреї, Нігерії) та мають середній вік 30 років. А ще й через відношення персоналу до пасажирів. Як до скоту", — обурилася Романова.

"Так ось, сіли в Каїрі, повантажили на автобуси, залякали в'язницями, через енну кількість годин наляканих туристів доставили таки в Шарм. Але — вуаля! Не в той готель! А в якийсь клопівник... Зараз усіх (і тих, хто не сварився) збираються везти назад в Україну", — розповіла нардеп.

У коментарях висловлюють припущення, що винна не тільки компанія, але і туристи, які вели себе неналежним чином.

Пізніше на сайті туроператора JoinUP з'явилося повідомлення про те, що рейс YE5015 Київ — Шарм-ель-Шейх авіакомпанії YanAir від 8 листопада здійснив вимушену посадку в аеропорту міста Каїр у зв'язку з інцидентом, пов'язаним із бійкою пасажирів на борту.

"Відповідно до авіаційних норм, екіпаж не міг продовжити політ, оскільки закінчився його льотний час. Туристів цього рейсу авіакомпанія розселила в готелі Cyrene Island 4* і надала харчування на час очікування", — йдеться у повідомленні.

За інформацією туроператора, ця ситуація стала причиною затримок, пов'язаних рейсів за ланцюжком:

  • YE5021 2:00 (було) — BAY2091 Київ — Хургада 06:05/10:05
  • YE5214 7:00 (було) — BAY2094 Хургада — Львів 11:05/15:05
  • YE5213 12:00 (було) — BAY2093 Львів — Хургада 16:05/20:05
  • YE5022 17:00 (було) — BAY2092 Хургада — Київ 21:05/01:05

"Туристи, у яких були заплановані рейси в Єгипет із Києва і Львова, проінформовані про затримки заздалегідь. Іногородні туристи розселені в готелях за рахунок туроператора. Туристи, у яких через затримку скоротилася кількість відпочинку, отримають фінансову компенсацію за втрачені добу. Туристи, які очікують вильоту з Хургади, на час затримки розселені в готелях курорту за рахунок туроператора. Ми приносимо вибачення за дані незручності нашим туристам", — зазначили в JoinUP.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...