"Это - россияне!": Полковник розкрив резонансні подробиці штурму Дебальцева

Під час боїв українських захисників за Дебальцеве Донецької області російські незаконні збройні формування маскувалися під українських військовослужбовців. Про це розповів заступник начальника відділу стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції Донецької області полковник Олексій Мірошниченко, якому довелося виходити з Дебальцевського котла, повідомляють Патріоти України.

"Ворог поводився нахабно. Доходило і до сумних курйозів. Якось в оптичній видимості від міськвідділу припаркувався КамАЗ, в кузові якого стояв міномет. Пролунала стрілянина - кудись в сторону. Ми вважали, що це ЗСУ б'ють по ворогу. А вранці приїхали наші військові розвідники і попередили: "Якщо побачите такий КамАЗ - вогонь на поразку! Це - росіяни!", - зазначив він.

"У мене було три ротації в Дебальцево - в грудні 2014-го, а потім в січні і лютому 2015 го. Виходили ми з кільця вже з нашими військовими (останні десять днів працювали в координації з ними) вранці 18 лютого", - уточнив Мірошниченко. За його словами, для всіх було абсолютно очевидно, що обстановка з осені 2014-го погіршувалася з кожним днем.

"Якщо в грудні по місту ще можна було якось пересуватися, то в січні перерви між ворожими обстрілами ставали все коротшими. Потім виходити з укриттів стало небезпечно в будь-який час доби. Обстріли просто не припинялися. Був обстріляний навіть автобус, яким з міста евакуювали дітей. "Прилетіло" і в будівлю міськвідділу міліції. Дивом нікого тоді не зачепило. А після того як днем 10 лютого в районі хутора Козлячий диверсанти розстріляли машину начальника міськвідділу Євгена Юханова (він загинув), стало ясно, що, якщо доведеться залишати місто, то з боєм", - згадав полковник.

Джерело: Факты

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...