Томос для України повернеться на Фанар: Названо причину

Томос про автокефалію православної церкви України повернеться на деякий час на Фанар (грецький район Стамбула, де розташована резиденція Вселенського патріарха) для підпису всіма членами Синоду. Причину пояснив керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш, повідомляють Патріоти України.

"Томос буде до вечора (понеділка – Ред.) виставлений для того, хто захоче, міг підійти і побачити цей унікальний документ... У найближчі дні він повернутися в Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом. Потім там повинні бути підписи всіх членів Вселенського Святійшого Синоду патріархату", – сказав Юраш в ході трансляції на українських телеканалах Різдвяної літургії з Софійського собору у Києві.

А буквально через два дні відбудеться Синод, після чого Томос, остаточно і назавжди, повернеться в Україну і буде зберігатися в особливих умовах.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...