Вчені-дієтологи з Великобританії склали і опублікували список найкорисніших продуктів для організму.
Очолили цей список найкорисніших продуктів для організму селера і горіхове масло. Селера містить в своєму складі апигенин - речовина, що надає на організм людини дію антидепресанту. Завдяки впливу апигенина, зменшується стрес, послаблюється почуття підвищеної тривожності і неспокою, виникає заспокоєння. Крім того, селера багатий вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту, а також цінні амінокислоти ефірні масла і мікроелементи. Вчені стверджують, що настільки ж насиченого цінними для організму і здоров'я мікроелементами продукту знайти практично неможливо.
Також допомагає людині не хворіти горіхове масло, яке містить необхідні для нормальної роботи мозку білки і жири. Цей продукт має антиоксидантну дію, знижує рівень запалення в організмі, сприяє зниженню рівнів холестерину і цукру в крові.
Крім того, в список найкорисніших для організму продуктів увійшли:
місо-суп,
манго,
авокадо,
курячі яйця,
горіхи кеш'ю,
житній хліб,
тушковане м'ясо,
каррі,
шоколад,
зелений листовий салат.
За словами вчених, вживання в їжу цих продуктів допомагає не хворіти, оскільки покращує здатність організм відновлюватися. Крім того, вони сприяють оздоровленню процесів кровотворення, покращують кровообіг мозку і активізують метаболізм.
Патріоти України пропонують Вам рецепт традиційного японського місо-супу (misoshiru).
Знімаємо бульйон з плити, доливаємо частину з пастою та кладемо водорості, щоб вони розмокнули.
Місо суп готовий! При подачі кладемо в глибоку миску пару кубиків сиру тофу, зелену цибулю та заливаємо це супом.
Смачного!
Довідка:
Тофу — сироподібний харчовий продукт із соєвих бобів, багатий на білок. Тофу має нейтральний смак, що є однією з переваг тофу і дозволяє універсальне використання в кулінарії . У 100 г тофу міститься: 11 г білка, 5 г жиру, 0,4 г вуглеводів, 0 г холестерину, 146 мг кальцію, 105 мг фосфору, 1,7 мг заліза, 0,09 мг вітамінів групи В.
Енергетична цінність такої кількості тофу - 80-100 ккал. Цей продукт має низький глікемічний індекс, завдяки чому стабілізує рівень цукру в крові.
Норі -- японська назва їстівних червоних водоростей з роду Porphyra у вигляді тонких сушених листів. Оскільки їстівні порфіри виростають далеко не тільки в Японії, але і біля берегів Китаю та Уельсу, то назва «норі», хоч і більш популярна, але не є загальноприйнятою.
Норі мають легкий димний смак і тонкий океанічний аромат.
Містять протеїни, харчові волокна, мінеральні речовини (кальцій, залізо, калій, цинк), вітаміни А, В2, В3, В9 і В12.
Місо – традиційна японська приправа, яка виробляється з ферментованих соєвих бобів з сіллю і грибами Aspergillus oryzae, відомими також як kojikin, і іноді рисом, перловкою чи іншими інгредієнтами. У результаті виходить густа паста, яка використовується в соусах і намазках, при маринуванні овочів або м’яса. Іноді паста змішується з суповым бульйоном дасі – так створюється головне блюдо японської кухні, місо суп, називається misoshiru. Багата на білок, вітаміни та мінерали.
На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...
В Україні протягом дії воєнного стану пенсіонери-чорнобильці щомісячно будуть отримувати доплату до пенсії у розмірі 2361 грн. Про це йдеться у проєкті закону № 12000, передають Патріоти України. Зазначається, що відповідно до нового законопроєкту про ...