Тортури холодом та грати: У Харкові викрили "реабілітаційний центр", де жорстоко знущалися над людьми (фото)

У Харкові прокуратура затвердила підозру 35-річному чоловіку у незаконному позбавленні волі та катуванні громадян, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

За даними відомства, 29 січня прокуратура спільно з Немишлянським відділом поліції викрила діючий підпільний реабілітаційний центр. Заклад функціонував під виглядом благодійної діяльності.

За даними слідства, 35-річний підозрюваний разом зі спільниками доправляв людей до центру проти їх волі. "Пацієнтів" утримували силою й погрозами. У потерпілих відбирали особисті речі, гроші й мобільні телефони, фактично позбавивши можливості викликати допомогу.

Людей зачиняли у винайманому приватному будинку. Вони не могли самостійно залишити будівлю та мали виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори чи спроби втечі до потерпілих застосовували тортури: били, не випускали на прогулянки, насильно тримали в холодній воді чи холодному приміщенні тощо.

Загалом правоохоронці звільнили з "полону" 25 осіб, серед яких троє – неповнолітніх (дівчата 15 та 17 років та 17-річний хлопець).

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкцій статей чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі. Слідством також встановлюються інші особи, ймовірно причетні до скоєння злочину.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...