Тремтіть, окупанти! Стало відомо, які боєприпаси буде випускати Україна (відео)

Україна запустила виробництво великокаліберних снарядів для однієї з артилерійських систем, незважаючи на протидію Росії. Про це розповів в ефірі ObozTV військовий експерт, полковник СБУ у відставці Олег Старіков, коментуючи заяву президента Петра Порошенка про готовність налагодити в Україні виробництво дефіцитних боєприпасів, повідомляють Патріоти України.

"Це виготовлення боєприпасів тільки для однієї артилерійської системи "Гіацинт". А є у нас і "Піони", і "Мста", і 152-міліметрові - різні великі калібри", - пояснив він. "Що порадувало - однією з основних проблем військово-промислового комплексу завжди була відстала інфраструктура і основні фонди, які не дозволяли забезпечити Збройні Сили новими видами озброєнь... Зараз у зв'язку з війною була відповідна державна програма і почали закуповувати високоточне і високоякісне обладнання", - зазначив експерт.

Старіков також зазначив, що РФ робить усе можливе через Службу зовнішньої розвідки, щоб до України не надходило високоякісне озброєння, і ніхто з країн з нею не торгував. За його словами, небагато країн наважуються продавати Україні зброю: "Тільки недавно американці нам "Джавеліни" дали, канадці дають певну зброю, Литва і поляки нам дають боєприпаси, і все".

"В обхід того, що робить служба зовнішньої розвідки РФ, ми робили все, щоб до України привезти таке обладнання, на якому можна виготовляти ці снаряди... Туреччина відкрито дала нам верстати. Туреччина нікого не боїться, це один з провідних гравців у світі по лінії військово-технічного співробітництва", - підкреслив Старіков. Також військовий експерт зазначив, що Україні крім боєприпасів необхідно налагодити виробництво збройових стволів для артилерійських систем "Гіацинт", оскільки після певної кількості пострілів вони виходять з ладу.

Джерело: Обозреватель

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...