Трійця 2018: Як будуть відпочивати українці і що потрібно знати

Трійця відзначається через 7 тижнів після Великодня, тобто на 50-й день.

Ілюстрація: kp.ua

Цього року Великдень був 8 квітня, тому свято випало на 27 травня. А оскільки воно припало на неділю, то вихідний день переносять на понеділок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Наводимо повний текст матеріалу без змін:

"Таким образом выходных на Троицу будет три: 26,27 и 28 мая.

Троица - один из главных христианских праздников. Такое название она получила в честь сошествия Святого Духа на апостолов, которое обещал им Христос перед своим Вознесением.

Этот праздник вошел в христианский календарь официально лишь в конце 4 века, когда Церковь приняла догмат о Троице на Втором Вселенском Соборе в Константинополе в 381 году.

В православных церквях на Троицу проводятся торжественные богослужения. Все священники одевают белые или зеленые одеяния, которые символизируют возрождение Святого Духа. А во время чтения некоторых молитв все прихожане и священнослужители встают на колени.

Дома принято украшать свежескошенной травой, ветками березы или другими растениями. У православных принято в церковь пучок свежей зеленой травы. Считалось, что ставя свечку в честь праздника, надо уронить несколько слезинок на пучок травы. Таким образом слезы – это своего рода дождь, орошающий благодатную почву. Наши предки считали, что если все так сделать, то лето не будет засушливым".

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...