"Труни нікуди не їдуть!": Прилєпін спробував виправдатися за пост про втрати "ДНР"

Російський письменник Захар Прилєпін, який воював на боці "ДНР", поспішив виправдатися за свій гучний пост про величезні втрати терористів на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

Він заявив, що написав його лише для того, щоби змусити окупантів не допустити такого в майбутньому, і похвалився, що нібито досяг мети. "Після двох років роботи нашого батальйону, кількість убитих і поранених бійців і офіцерів перевищила 30 осіб, і зараз становить 1/7 від загального складу підрозділу. Це, звісно, багато. Будь-яку свою операцію ми найсерйознішим чином відпрацьовували і відпрацьовуємо, але, оглядаючись тепер назад, доводиться визнати, що частини втрат все ж таки можна було б уникнути", — пише письменник-терорист.

Продовжуючи виправдовуватися, він зазначив, що терористи могли втратити ще більше особового складу, і тоді кількість ліквідованих окупантів була б удвічі, а то і втричі більшою.

"У будь-якому разі я практично ніколи про втрати в нашому підрозділі не писав і не говорив. Пішов востаннє тільки тому, що побачив: керівництво армії "ДНР" не зовсім адекватно сприймало ситуацію на тій ділянці фронту, де працюють наші бійці. Ситуація набула критичного стану і треба було дати це зрозуміти людям, які ухвалюють рішення. За три дні мені стало відомо, що низку необхідних заходів щодо стабілізації ситуації на тій ділянці фронту вжито. Що ж, спрацювало",— пояснив Прилєпін публікацію свого посту, який розвінчав міф російської пропаганди про "непереможних ополченців".

Крім того, злочинець бурхливо відреагував на те, як новину про масову ліквідацію терористів "ДНР" висвітлили в українських ЗМІ. Він спробував переконати свою публіку в тому, що інформацію на вільних територіях нібито спотворили фейками.

"Після мого посту кілька десятків українських медіа вибухнули щасливими новинами: сепарів згубили, оце так свято! Основна їхня настанова: до рашкостану поїхали труни. Ці нелюди ніяк не можуть второпати хоча б того факту, що труни зазвичай нікуди не їдуть. З тих чотирьох востаннє загиблих троє були жителями Донецької і Луганської областей. По суті, вони такі самі українці, як і ті, що радіють їхній смерті, пускаючи бульки слини на всі боки", — уїдливо висловився розлючений Прилєпін.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...