"Трупи складали в "Газель": Боєць АТО розповів про пекельні бої за Дебальцеве

Під час боїв за Дебальцеве в 2014-2015 роках в оточеному місті коїлися страшні речі. Трупи загиблих буквально накопичувалися і їх не могли поховати. Про це в інтерв'ю "Фактам" розповів заступник начальника відділу стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції Донецької області полковник Олексій Мірошниченко, повідомляють Патріоти України.

"Люди розповідали про поранених і вбитих. Поранених ми відправляли у військовий госпіталь, облаштований на околиці в районі хутора Козлячий. А ось загиблих... В останні дні облоги через безперервні обстріли їх неможливо було вивезти з міста. І вони так і залишилися – в "Газелі", припаркованій на задньому дворі міськвідділу (в авто ми склали майже півтора десятка тіл) і в будинках", – згадував він.

Мірошниченко зазначав: виїжджаючи на місце загибелі, вони просто обгортали тіло підручними засобами, клали так, щоб до нього не добралися бродячі тварини, і залишали.

"У приміщеннях температура була такою ж, як і на вулиці. Вели облік смертей: записували всі відомості в журнал. Сподівалися, що незабаром ситуація вирішиться, і всі трупи будуть доставлені судмедекспертам, а потім поховані", – розповів поліцейський.

Мірошниченко підкреслив, що до них зверталися місцеві жителі, щоб налагодити мобільний зв’язок. "(Отримували) Прохання підзарядити мобільні телефони, оскільки в нас був генератор і невеликий запас пального. Люди приходили до нас пішки. Сигнал мобільного зв'язку в ті дні можна було зловити лише на верхніх поверхах будівель", – додав він.

Джерело: Факты

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...