"Це якийсь геополітичний акт", - скрепи обурилися через існування назви "Дніпро" на території Росії

Українські назви річок на російських картах спричинили скандал.

Дніпро у Києві. люстрація:dzerkalo-zakarpattya.com

У Росії виник скандал через те, що Google-картах Брянської та Смоленської областей ріки Дніпро і Десна названо як "рiчка Днiпро" і "рiчка Десна". Про це пише російське агентство ТАСС, інформують Патріоти України.

В адміністрації Смоленської області сказали, що бачили, що на картах Google на території регіону з'явилися українські назви і не схвалюють такі перейменування. Коментарів компанії Google агентство поки не має.

"У першу чергу я б назвав це недбалістю, але якщо це не недбалість, то це якийсь геополітичний акт", - сказав голова Смоленського відділення Російського географічного товариства, професор Смоленського гуманітарного університету, доктор географічних наук Олександр Катровський.

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...

13-річна донька найстаршої породіллі України переїхала до нової родини: Спливли нові подробиці скандалу

субота, 27 квітень 2024, 9:30

У житті 13-річної чернігівчанки Анни Підвербної, історія якої рік тому сколихнула всю Україну, стався новий, не менш крутий поворот, передають Патріоти України. Як відомо, торік наприкінці квітня дівчинка написала в соцмережах допис, в якому просила за...