"Це крутяк! Жесть - у всіх сенсах слова!": Кримські татари епічно затролили окупантів у Криму

Кримські татари розплачуються на окупованому півострові 10-рублевими монетами за різні штрафи. Ця акція називається "Кримський марафон", повідомляють Патріоти України.

Марафон був організований у підтримку активістів, які протестували проти політичних переслідувань. Кримчани приносять гроші в банках, пакетах, відрах. Навіть поліцейські часом жартують і просять у колег машинку для перерахунку дрібниці.

"Ми хотіли, щоб всі побачили, що кожна монета - це одна людина", - пояснив один з учасників акції. Марафон по збору коштів проводили двічі. До акції приєдналися в декількох країнах.

Кримські татари вже зібрали близько трьох мільйонів рублів у декількох країнах світу. На основі зібраних грошей правозахисники створили фонд. Кажуть, що будуть змушені використовувати його і в майбутньому, адже репресії з боку окупантів ще тривають.

У мережі бурхливо відреагували на акцію. "По рублю потрібно", "Респект, зробили правильно", "Це крутяк! Жесть - у всіх сенсах слова!" - коментували користувачі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...