"Це ненависть до своїх громадян": Священик Московського патріархату на Львівщині зневажив пам'ять загиблого бійця АТО

Під час похорону священнослужитель зачинив двері перед труною з тілом загиблого.

Священик УПЦ МП не захотів вшанувати загиблого героя. Фото:http://forpost.lviv.ua/

У місті Жовква Львівської області отець Української православної церкви Московського патріархату Степан Хомин зачинив двері церкви перед труною із загиблим 27-річним бійцем АТО Володимиром Турчином. Про це повідомляє Форпост, передають Патріоти України.

Зазначається, що цей випадок стався саме під час похорону загиблого бійця. Військового не провели в останню путь дзвонами чи молитвами. А перед труною з його тілом взагалі зачинили двері храму.

Отець Степан Хомин

Такий випадок обурив жителів міста. Вони назвали цей випадок "свинством вищої категорії" й планують зібрати загальноміське віче.

"Це свинство вищої категорії. Людина, яка загинула за нашу державу, за свій народ, свою батьківщину… і навіть не вийти, не відчинити двері церкви, коли стояли біля неї люди і молились. Батьки тієї загиблої дитини стояли. Українці так не могли вчинити. Це сепаратизм, ненависть до своїх громадян. Ми боролись за цю землю, Україну, а вони роблять з неї свій осередок "російщини", – зазначив військовий Володимир.

За словами волонтера Ігоря Муравського, така церква не має бути в місті.

"На мою думку, такій церкві не місце в місті. Не можна воювати з агресором і під боком спонсорувати їхню церкву. Я вважаю, що церква має поважати своїх загиблих героїв", – зазначив він.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...