Не існує ніякої денної норми цукру, адже його вживання шкідливе для організму в будь-якій кількості. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що достатню кількість цукру людина отримує із фруктів і овочів, повідомляють Патріоти України.
"Доданого цукру не повинно бути взагалі, коли ми говоримо про здорове харчування. Тому що цукор в організм потрапляє, коли ми їмо фрукти, ягоди, овочі, каші, і він дає нам достатньо енергії", – повідомила вона.
Лікар пояснила, що додавання цукру призводить до підвищення рівня інсуліну. А це може викликати виникнення інсулінорезистентності – стану нечутливості клітин до інсуліну, який транспортує у них глюкозу. В результаті у людини може розвинутися атеросклероз, цукровий діабет другого типу, ожиріння тощо.
Скиталінська додала, що рекомендованою нормою цукру вважається – від 25 до 50 грамів у день. Водночас вживання великої кількості виробів із очищеного білого борошна може привести до збільшення норми цукру, а у підсумку – до масового ожиріння і хвороб, пов'язаних із надмірною вагою.
"А у нас же люди так: чують "допустимо" – значить, можна, а отже, можна і більше взяти. Іноді ви можете з'їсти щось солодке, але не кожен день", – підкреслила дієтолог.
17 серпня в Саудівській Аравії відбулася фінальна прес-конференція, присвячена реваншу українського чемпіона світу за версіями IBF, IBO, WBA Super та WBO Олександра Усика (19-0, 13 КО) та британського боксера Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО), передають Патр...
Аналітична служба Асоціації туроператорів Росії опублікувала ціновий рейтинг найпопулярніших туристичних напрямків серед російських туристів, передають Патріоти України. У звіті сказано, що кримські готелі знизили на 51% ціни для охочих провести решту...