"Це пекло": У Росії активістка порізала вени на виставці (фото)

У четвер, 25 жовтня, у Росії активістка незареєстрованої політичної партії "Другая Россия" Ольга Шаліна порізала собі вени на виставці засобів забезпечення безпеки держави "Інтерполітех". Про це пише "Медуза" з посиланням на близьку подругу активістки Марію Альохіну, повідомляють Патріоти України.

Так, під час виставки на ВДНГ у Москві Шаліна видерлась на виставлений автозак, розкидала листівки зі словами "ФСВП – це пекло", після чого порізала вени. Зазначимо, що ФСВП – це Федеральна служба виконання покарань у Росії.

У Telegram-каналі "Пряма дія", який веде "Другая Россия", сказано, що таким чином активістка протестувала "проти репресивної системи ФСВП". Шаліну затримали. Зараз вона перебуває в лікарні.

Зазначимо, що у листівках, які розкидала Шаліна, сказано, що в Росії "легалізована система, що має не менш потворне обличчя і сутність, ніж ГУЛАГ і ГУВП". У повідомленнях також мовиться, що за 2 місяці після того, як у ЗМІ потрапило відео побиття російського ув'язненого Євгена Макарова в Ярославлі, у Росії відбулося 168 випадків незаконного застосування сили в колоніях.


Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...