"Це скальпель!": Росію передала бойовикам на Донбасі новітню зброю (фото, відео)

На Донбасі терористи застосували новітнє російське озброєння "Краснополь", повідомляють Патріоти України,

Так, один із таких снарядів влучив у будинок мирного жителя села Новолуганське на Світлодарській дузі.

"Мене прибило до стінки — і все почало сипатися. У мене стоїть камін і плита, і я якось дивом потрапив під цей куточок", — згадував Віктор Фролов, показавши уламки цегли і дощок, які іще недавно були його будинком. Повідомляється, що будинок 70-річного пенсіонера знищило влучення лише одного снаряда.

"Це якийсь снаряд не той. Я все бачив. Я був на війні. Але такого снаряда ще не бачив", — зазначив Фролов. У штабі ООС встановили, що по будинку українця стріляли російським керованим артилерійським боєприпасом "Краснополь".

"Було проведено аналіз саме цього боєприпасу, зібрані всі уламки. Сам боєприпас "Краснополь" має особливості — це і система наведення, це і бойова частина, стабілізаційна частина, ті ж хвостові наконечники, які дозволяють здійснювати коригування траєкторії польоту вже на підльоті до цілі", — наголосив спікер Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Зазначається, що керований артилерійський снаряд "Краснополь" має калібр — 152 міліметри, вага снаряда — 50 кг. Осколково-фугасна бойова частина дозволяє вражати бронетехніку і укріплені військові об'єкти на відстані до 20 кілометрів. Наводиться боєприпас за допомогою лазерного променя, що входить до складу комплексу. Вогонь ведуть із самохідних гаубиць "Мста-С".

"Для того, щоб використовувати цей боєприпас, потрібен лазерний цілевказівник-далекомір, який підсвічує ціль, а вже на відбитий лазерний промінь летить цей снаряд і влучає. Цей далекомір є у складі штатних підрозділів регулярних Збройних сил", — додав заступник начальника науково-дослідного управління Генштабу ЗСУ Віктор Шидлюх.

Додамо, що російські ЗМІ не раз повідомляли, як військові Росії застосовували "Краснополь". "Від запуску до цілі — максимум 15 секунд. Снаряд, аналогів якому у світі більше немає, "Краснополь". Розробка тульського конструкторського бюро... Роботу "Краснополя" можна порівняти з ювелірною хірургічною операцією. Військові так і називають його — "скальпель", — повідомляло російське ТБ.


Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...