Вчені з британського Інституту Бабрахама з'ясували, що дієта, що складається з продуктів з високим вмістом харчових волокон, може значно знизити шанси захворювання на колоректальний рак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Британські дослідники виявили, що ДНК в епітеліальних тканинах товстої кишки містить високий рівень гістонів, що відповідають за "включення" і "вимикання" генів, тобто за їх активність. Важливу роль при цьому відіграють коротколанцюгові жирні кислоти (КЖК). КЖК підвищують рівень таких гістонів і зменшують кількість білка HDAC2, зміст якого вчені пов'язують з імовірністю виникнення раку. КЖК і гістони позитивно впливають на здатність організму боротися з інфекціями і його стійкість до онкологічних захворювань.
КЖК виробляються організмом у процесі ферментування харчових волокон, якими багаті овочі, фрукти, крупи.
"Коротколанцюгові жирні кислоти - основне джерело енергії для клітин в кишечнику, але ми також з'ясували, що вони впливають на гістони в геномі", - говорить один з авторів дослідження Рейчел Феллоус.
Звільнений з російського полону боєць полку "Азов" Національної гвардії України Артем Дубина згадав історію, як три роки тому, 18 квітня, його "вбили" на Азовсталі. По рації надійшло повідомлення, що він "двохсотий", але Артем вижив. Свою історію Артем...
В Росії суддя Петроградського районного суду Петербурга засудив 19-річну Дар'ю Козирєву до 2 років і 8 місяців колонії у справі про «дискредитацію» армії - під час своєї промови дівчина засвідчила силу українців та зізналася, що Україна вже перемогла. ...