Вчені з британського Інституту Бабрахама з'ясували, що дієта, що складається з продуктів з високим вмістом харчових волокон, може значно знизити шанси захворювання на колоректальний рак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Британські дослідники виявили, що ДНК в епітеліальних тканинах товстої кишки містить високий рівень гістонів, що відповідають за "включення" і "вимикання" генів, тобто за їх активність. Важливу роль при цьому відіграють коротколанцюгові жирні кислоти (КЖК). КЖК підвищують рівень таких гістонів і зменшують кількість білка HDAC2, зміст якого вчені пов'язують з імовірністю виникнення раку. КЖК і гістони позитивно впливають на здатність організму боротися з інфекціями і його стійкість до онкологічних захворювань.
КЖК виробляються організмом у процесі ферментування харчових волокон, якими багаті овочі, фрукти, крупи.
"Коротколанцюгові жирні кислоти - основне джерело енергії для клітин в кишечнику, але ми також з'ясували, що вони впливають на гістони в геномі", - говорить один з авторів дослідження Рейчел Феллоус.
Суд у Хемніці засудив 37-річного Андрея П. до довічного ув’язнення за вбивство дев’ятирічної Валерії — дівчинки з України, яка приїхала до Німеччини разом із мамою після повномасштабного російського вторгнення, повідомляють Патріоти України з посилання...
У зоопарку Тайчжоу (Китай) звичайних собак породи чау-чау пофарбували як тигренят, щоб заманити туристів. Неоднозначний хід викликав у деяких відвідувачів обурення, як це вже було раніше, коли домашніх улюбленців видавали за панд. Про це пише видання T...