Вчені з британського Інституту Бабрахама з'ясували, що дієта, що складається з продуктів з високим вмістом харчових волокон, може значно знизити шанси захворювання на колоректальний рак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Британські дослідники виявили, що ДНК в епітеліальних тканинах товстої кишки містить високий рівень гістонів, що відповідають за "включення" і "вимикання" генів, тобто за їх активність. Важливу роль при цьому відіграють коротколанцюгові жирні кислоти (КЖК). КЖК підвищують рівень таких гістонів і зменшують кількість білка HDAC2, зміст якого вчені пов'язують з імовірністю виникнення раку. КЖК і гістони позитивно впливають на здатність організму боротися з інфекціями і його стійкість до онкологічних захворювань.
КЖК виробляються організмом у процесі ферментування харчових волокон, якими багаті овочі, фрукти, крупи.
"Коротколанцюгові жирні кислоти - основне джерело енергії для клітин в кишечнику, але ми також з'ясували, що вони впливають на гістони в геномі", - говорить один з авторів дослідження Рейчел Феллоус.
За словами співзасновника компанії елітних подорожей Black Tomato Тома Марчанта, серед заможних мандрівників останнім часом все більшою популярністю користуються чотири вельми несподівані види поїздок, передають Патріоти України з посиланням на Busines...
Лишається гадати, чому один водій бізнесмена брав на себе провину іншого, тільки щоб розвалити справу в суді, чи перший щось знав дуже важливе про обставини ДТП? Як і те, чому зразу після вбивства на трасі олігарх тікав з України. Винних у приховуванні...