Вчені з британського Інституту Бабрахама з'ясували, що дієта, що складається з продуктів з високим вмістом харчових волокон, може значно знизити шанси захворювання на колоректальний рак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Британські дослідники виявили, що ДНК в епітеліальних тканинах товстої кишки містить високий рівень гістонів, що відповідають за "включення" і "вимикання" генів, тобто за їх активність. Важливу роль при цьому відіграють коротколанцюгові жирні кислоти (КЖК). КЖК підвищують рівень таких гістонів і зменшують кількість білка HDAC2, зміст якого вчені пов'язують з імовірністю виникнення раку. КЖК і гістони позитивно впливають на здатність організму боротися з інфекціями і його стійкість до онкологічних захворювань.
КЖК виробляються організмом у процесі ферментування харчових волокон, якими багаті овочі, фрукти, крупи.
"Коротколанцюгові жирні кислоти - основне джерело енергії для клітин в кишечнику, але ми також з'ясували, що вони впливають на гістони в геномі", - говорить один з авторів дослідження Рейчел Феллоус.
В Україні нещодавно змінили правила оформлення соціальної допомоги. У зв'язку з тим, що Пенсійний фонд України (ПФУ) тепер має функцію призначення та виплати соціальних допомог, будуть проведені перевірки всіх отримувачів допомоги, передають Патріоти У...
Масштабне дослідження 2024 року, опубліковане в журналі Nature, вразило любителів тварин по всьому світу: серед 585 000 собак 155 порід, що мешкають у Великій Британії, були виявлені десятки порід, середня тривалість життя яких ледь сягає 9 років, а у ...