Вчені з британського Інституту Бабрахама з'ясували, що дієта, що складається з продуктів з високим вмістом харчових волокон, може значно знизити шанси захворювання на колоректальний рак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Британські дослідники виявили, що ДНК в епітеліальних тканинах товстої кишки містить високий рівень гістонів, що відповідають за "включення" і "вимикання" генів, тобто за їх активність. Важливу роль при цьому відіграють коротколанцюгові жирні кислоти (КЖК). КЖК підвищують рівень таких гістонів і зменшують кількість білка HDAC2, зміст якого вчені пов'язують з імовірністю виникнення раку. КЖК і гістони позитивно впливають на здатність організму боротися з інфекціями і його стійкість до онкологічних захворювань.
КЖК виробляються організмом у процесі ферментування харчових волокон, якими багаті овочі, фрукти, крупи.
"Коротколанцюгові жирні кислоти - основне джерело енергії для клітин в кишечнику, але ми також з'ясували, що вони впливають на гістони в геномі", - говорить один з авторів дослідження Рейчел Феллоус.
Новий огляд досліджень, опублікований у журналі Frontiers in Psychiatry, вказує на те, що найпоширеніший паразит серед людей - Toxoplasma gondii - здатен не лише порушувати фізичне здоров’я, а й маніпулювати психікою, передають Патріоти України. Цей па...
Олександр Красюк, котрий раніше працював промоутером абсолютного чемпіона у надважкій вазі Олександра Усика (24-0, 15 КО), зізнався, що у нього були сумніви в перемозі свого колишнього підопічного над Даніелем Дюбуа (22-3, 21 КО), передають Патріоти Ук...