Це все одно, що рекламувати свастику: Європарламентарі закликали Amazon прибрати з продажу речі з символікою СРСР

Звернення до мільярдера Джеффа Безоса підписали депутати Литви, Польщі, Нідерландів, Хорватії, Латвії, Великої Британії, Словаччини, Естонії, Фінляндії, Португалії, Угорщини та Іспанії.

27 депутатів Європейського парламенту звернулися до корпорації Amazon із вимогою припинити інтернет-торгівлю речами з радянською символікою, повідомляють Патріоти України з посиланням на Delfi.

Звернення до голови компанії, мільярдера Джеффа Безоса, підписали євродепутати з Литви, Польщі, Нідерландів, Хорватії, Латвії, Великої Британії, Словаччини, Естонії, Фінляндії, Португалії, Угорщини та Іспанії.

У листі євродепутати заявили, що засуджують використання символів нацистських і радянських режимів, оскільки вони "систематично порушували права людини і обмежували свободу та демократію".

"Кількість жертв радянського режиму перевищує 60 000 000, більше 10 000 000 осіб були вислані в трудові табори Сибіру, існували там в нелюдських умовах, виконували примусову працю, відчували голод і фізичне насильство. Криваві дії радянського режиму, терор і нелюдяність випробували майже всі окуповані держави, а наслідки цих трагічних дій відчуваються досі", - підкреслюють підписанти Європарламенту.

Цієї осені після критики з боку Литви та інших країн Балтії від торгівлі майками з радянською символікою відмовилися Walmart Inc і Adidas.

Нагадаємо, що на сайті Amazon можна знайти різні артефакти радянської епохи: документи членів КПРС, нагороди з радянською символікою, шапки-вушанки тощо.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...