"Це все одно, що запросити на Майдан Кіркорова, щоб він співав "Ніч яка місячна". Можемо сказати тільки одне: бл*дь! - брати Капранови обурилися тим, що на День незалежності оркестр зіграє російську музику

"Музикантам в голови "совок" наклав "могучую кучку"", - не стримують емоцій письменники.

Брати Капранови. Фото:www.youtube.com

На сторінці в соціальній мережі Facebook Українські письменники і журналісти Віталій та Дмитро Капранови обурилися тим, що в день національного свята на Майдані Незалежності буде звучати музика з опери Прокоф'єва "Семен Котко", мова в якій йде про "героїчну боротьбу червоних партизан проти петлюрівців і гетьманців". Про це вони написали на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. Публікуємо допис повністю зі збереженням стилістики авторів:

"Ну це вже, друзі, повний пи*дець! Як люди тонкої душевної організації та літератори можемо сказати тільки одне: БЛ*ДЬ!

Знаєте, що будуть нам грати на Майдані у день Незалежності? Ні? Так от, це буде Марш-заповіт з опери Прокоф'єва "Семен Котко", яка розповідає про героїчну боротьбу ЧЕРВОНИХ ПАРТИЗАН проти ПЕТЛЮРІВЦІВ та ГЕТЬМАНЦІВ. Написана за повістю "Я син трудового народу" такого собі письменника Катаєва. І це - на 25 років НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

Для цього зібрали проект Народжені Вільними з музикантів, яким 25, це будуть показувати на UA:Перший, і т.д і т.ін.

Ні, в нас просто бракує цензурних слів. А знаєте, що буде окрім Катаєва-Прокоф'єва? Мусоргський, бл*дь, могучая кучка! Гопак з опери "Сорочинская ярмарка"!!!! (Українського гопака знайти, певно, не вдалося.) Ну і Чайковський, звісно - а куди без нього у день Незалежності.

Виявляється, у нашій філармонійній музиці ситуація ще гірша, ніж у естрадній. У кожного музиканта в голові совок наклав "могучую кучку", і їм навіть на думку не спадає, що на день народження Української держави варто заграти українську музику, тим більше, що Чайковського у наших філармоніях скільки завгодно, а Лятошинського, Ревуцького, Косенка, Лисенка - днем з вогнем. Не кажучи вже про закон про декомунізацію, який діє в країні.

Для тих, хто не зовсім орієнтується у класичній музиці, проведемо аналогію - це все одно що запросити на Майдан Кіркорова, щоб він співав "Ніч яка місячна" Що б ви сказали? Ну от і ми говоримо: БЛ*ДЬ! (ми навмисне наводимо перекривлений совком варіант пісні, щоб підкреслити абсурдність ситуації).

Мабуть, ці музиканти і справді народилися вільними, але потім потрапили у рабство радянської музичної освіти, яка панує в Україні і по сьогодні, і яка виховує музикантів виключно на російській музиці з радянським ухилом.

Отже на день Незалежності на Майдані буде русскій мір і червоноармійці. І все це на державні гроші, на державному телебаченні та на Майдані, политому українською кров'ю. Смачного!

P.S. Фіговий листочок з твору Івана Небесного, який теж будуть грати, ніяк не може прикрити сором організаторів, про який вони, мабуть, і не здогадуються - адже в голові у них та сама "могучая кучка".

P.P.S. Шановний Євген Нищук! Міністерство має негайно втрутитися у цю ситуацію!

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...