Цензура вже близько? В Україні можуть дозволити блокувати сайти без рішення суду

У разі прийняття ініціативи СБУ зможе без рішення суду за допомогою провайдера блокувати доступ до будь-якого інформаційного ресурсу.

Ілюстрація: segodnya.ua

Верховна Рада внесла до порядку денного законопроект, який дозволяє позасудове блокування сайтів. За розгляд постанови № 6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" проголосували 238 народних депутатів, зазначила в Facebook нардеп Ольга Червакова, повідомляють Патріоти України.

Підставою блокування сайту може бути вже не тільки рішення суду, а й рішення прокурора, слідчого, узгодженого з прокурором, або рішення РНБО. "Законопроект внесений нардепами з комітету нацбезпеки і оборони Іваном Вінником (БПП - ред.), Дмитром Тимчуком, Тетяною Чорновол (обидва "Народний фронт" - ред.)", - написала вона.

За її словами, загрозами нацбезпеці документом пропонується вважати "надання впливу на прийняття рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади або органами місцевого самоврядування, посадовими особами цих органів, об'єднаннями громадян, юридичними особами".

"Здійснення впливу на органи державної влади" - це будь-який громадський контроль або рядовий пікет - в разі прийняття закону будуть тероризмом. А позасудове блокування сайтів - це повернення навіть не до Януковича, а до самого Сталіна! Навіть диктаторські закони 16 січня передбачали необхідність вирішення суду для блокування інтернет-ресурсів", - додала депутат.


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...