Ця ягода рятує від діабету і при цьому її дозволено при ожирінні

Вплив ягід на здоров'я людини перевірили на групі добровольців.

Малина допоможе знизити рівень глюкози у людей у переддіабетному стані і уповільнити перебіг хвороби у діабетиків. До такого висновку прийшли дослідники з Технологічного інституту Іллінойсу, повідомляє EurekAlert, передають Патріоти України. Вплив ягід на здоров'я людини перевірили на групі добровольців.

Всіх учасників розділили на дві групи: з діабетом 2 групи і схильністю до діабету. Пацієнтам пропонували з'їсти різну кількість заморожених ягід.

Як з'ясувалося, малина замінює собою частину інсуліну, який потрібен хворим для контролю рівня глюкози в крові. Цей ефект корисний для людей із надмірною вагою, яким зазвичай забороняють включати в раціон фрукти і ягоди через високий вміст у них цукру.

За словами вчених, отримані дані свідчать про те, що вживання певних фруктів, таких як червона малина, може привести до зниження рівня глюкози з ознаками поліпшення реакції на інсулін. При цьому, їсти ягоди радять щодня.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...